Hoe ziet de Studenten OV-chipkaart eruit?

Er zijn twee verschillende Studenten OV-chipkaarten in omloop: de ‘oude’ en de ‘nieuwe’Studenten OV-chipkaart. Beide hebben dezelfde functionaliteit.


Wat moet ik regelen om te kunnen reizen met het openbaar vervoer?

Om vanaf 1 januari 2010 te reizen met het openbaar vervoer heb je een persoonlijke Studenten OV-chipkaart nodig, geladen met het studentenreisproduct voor 2010 en verder. Vanaf 16 december 2009 kun je op www.studentenov-chipkaart.nl zien wanneer en waar jij jouw studentenreisproduct kunt ophalen. Totdat je het studentenreisproduct hebt geactiveerd, kun je gewoon reizen met je Studenten OV-chipkaart; hier staat namelijk een tijdelijk reisproduct op, dat geldig is tot en met 31 januari 2010.

Nieuwe studenten ontvangen automatisch* het aanvraagformulier Studenten OV-chipkaart op het bij de Dienst Uitvoering Onderwijs bekende correspondentieadres, 2 weken na de bevestiging toekenning van het studentenreisproduct (inclusief studiefinanciering).

* studenten die geen burgerservicenummer hebben voor ingangsdatum van het studentenreisproduct, een OV-vergoeding buitenland (gaan) ontvangen of een buitenlands (post)adres hebben, krijgen geen aanvraagformulier Studenten OV-chipkaart toegestuurd. Ook studenten die reeds in bezit zijn van een Studenten OV-chipkaart krijgen geen aanvraagformulier toegestuurd.

Ontvang je al enige tijd studiefinanciering en heb je nog geen Studenten OV-chipkaart? Vraag een aanvraagformulier Studenten OV-chipkaart aan op www.studentenov-chipkaart.nl. Als je deze juist en volledig invult, ontvang je jouw studenten OV-chipkaart binnen 3 weken thuis. Je hoeft dus niet meer naar het postkantoor.