Ik heb even niet gestudeerd, maar ben nu weer begonnen. Hoe kom ik aan een Studenten OV-chipkaart?

Heb je al eerder studiefinanciering ontvangen, maar ben je tijdelijk gestopt met studeren en begin je nu weer? Als het goed is heb je al een Studenten OV-chipkaart in bezit. De Dienst Uitvoering Onderwijs zet je studentenreisproduct voor je klaar. Je kunt dit vanaf 2 weken voor aanvang van je studiefinanciering op je Studenten OV-chipkaart laden bij een van de ophaalpunten (zie www.ov-chipkaart.nl voor de locaties).

Ben je de Studenten OV-chipkaart verloren of is hij gestolen? Bel dan met Klantenservice OV-chipkaart om je kaart te laten blokkeren en een vervangende kaart aan te vragen: 0900-0980 (€ 0,10 p.m.). Vraag hen of je automatisch een nieuwe Studenten OV-chipkaart krijgt toegestuurd, of dat je via deze site een aanvraagformulier moet opvragen.

Ben je niet eerder in bezit bent geweest van een Studenten OV-chipkaart, dan krijg je automatisch een aanvraagformulier toegestuurd op het bij de Dienst Uitvoering Onderwijs bekende postadres, 2 weken na toekenning studiefinanciering en reisproduct (dus niet wanneer je een OV-vergoeding buitenland hebt toegekend gekregen).