ik heb geen Burgerservicenummer (BSN) maar ik heb wel recht op studiefinanciering. Waarom kan ik geen Studenten OV-chipkaart ontvangen?

Het burgerservicenummer (BSN) is het enige rechtsgeldige legitimatienummer en wordt door de Klantenservice Studenten OV-chipkaart gebruikt om je Studenten OV-chipkaart te koppelen aan jouw gegevens en om ervoor te zorgen dat het juiste studentenreisproduct voor je wordt klaargezet. Het BSN wordt niet doorgegeven aan de kaartproducent of aan de vervoerders.
Staat er geen BSN in je identiteitsbewijs, bijvoorbeeld omdat je in het buitenland hebt gewoond, dan kun je – mits je in Nederland woonachtig bent – bij je gemeente een verklaring krijgen van je BSN. Deze verklaring stuur je mee met het aanvraagformulier voor de Studenten OV-chipkaart.

Ik ben student en woon in het buitenland. Hoe vraag ik een Studenten OV-chipkaart aan?

Je krijgt niet automatisch een aanvraagformulier Studenten OV-chipkaart toegestuurd als je bij Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) bekende postadres een buitenlands adres is, je een OV-vergoeding buitenland ontvangt/gaat ontvangen, of als je geen burgerservicenummer (BSN) hebt.

Indien je een postadres in Nederland hebt, krijg je een aanvraagformulier toegestuurd binnen 2 weken nadat DUO het studentenreisproduct aan jou heeft toegekend.

Let op:
de Studenten OV-chipkaart kan alleen naar een ontvangstadres in Nederland worden gestuurd . Geef dus op het aanvraagformulier een (alternatief) adres aan in Nederland, waarop je je Studenten OV-chipkaart wilt ontvangen;
op het aanvraagformulier moet je een burgerservicenummer vermelden. Als je in het buitenland woont, kan het zijn dat je dit niet hebt. Zie de vraag ‘Ik heb geen burgerservicenummer. Krijg ik nu geen Studenten OV-chipkaart?’
Vragen over opvragen of ontvangst van het aanvraagformulier