Op reis met je studentenbewijs

In Nederland kunnen studenten gebruikmaken van de ov-chipkaart. Mbo-studenten krijgen op dit moment deze kaart vanaf hun achttiende levensjaar. Dit verandert in 2017. Studenten van een hbo-instelling krijgen de studentenkaart vrijwel direct na het behalen van hun havo-diploma. Met dit vervoersbewijs wordt het voor studenten mogelijk om gratis naar hun school te reizen. Op deze manier wil de overheid het studeren stimuleren, maar de kaart is natuurlijk ook voor andere dingen te gebruiken.

Dagje weg

Heb je met klasgenootjes een dagje uit gepland in bijvoorbeeld een tentamenweek? Dan kun je prima gebruikmaken van de ov-chipkaart. Indien je je ov-chipkaart hebt ingesteld op doordeweeks gratis reizen, kun je op vrijwel iedere doordeweekse dag zonder kosten reizen met het openbaar vervoer. De ov-chipkaart is niet geldig in de zomerperiode en op feestdagen. Als je op een doordeweekse dag dus wilt gaan winkelen met vriendinnen of een voetbalwedstrijd wilt bezoeken met je vrienden, kun je dus zonder problemen gebruikmaken van de kaart. Dit scheelt namelijk aanzienlijk in de kosten. Indien je alleen in het weekend gratis kunt reizen, kun je op doordeweekse dagen altijd nog tegen een korting van veertig procent met het openbaar vervoer. Studenten met een weekend abonnement kunnen op feestdagen ook gratis reizen. Kijk op NederlandReview.nl voor reiservaringen en dagjes weg!

Op vakantie gaan

Veel studenten gaan in de zomerperiode op vakantie met een groep vrienden of vriendinnen. Deze vakanties gaan over het algemeen naar het Zuiden van Europa en worden, in de meeste gevallen, afgelegd per vliegtuig. Om op het vliegveld te komen, kun je natuurlijk je ouders lief aankijken. Maar je kunt ook prima met de trein gaan. Je hebt immers niet voor niets een ov-chipkaart waarmee je gratis kunt reizen. Het enige nadeel kan zijn dat je in jouw vakantieperiode net niet meer gratis kunt reizen. De ov-studentenkaart is namelijk niet geldig tussen 16 juli en 16 augustus. Het is in deze periode dan ook niet mogelijk om gratis te reizen. Het blijft echter wel gewoon mogelijk om het openbaar vervoer tegen een korting van veertig procent te gebruiken. Op deze manier kun je toch nog het nodige geld besparen op het vervoer naar het vliegveld of andere locaties. Studenten met een weekendabonnement kunnen in de zomerperiode wel gewoon gratis reizen in de weekenden.

Weekendje weg

Het kan natuurlijk ook zijn dat je met je vriend of vriendin of een vriendengroep een stedentrip hebt geboekt bij Weekendjeweg.nl, Sweetdeal.nl, Allereizenop1site of GoMundo. Om te weten te komen welke van deze organisaties hoog aangeschreven staat, kun je de beoordelingen van klanten bekijken en de reviews doorlezen. Indien je een tripje naar België, Duitsland of Frankrijk hebt geboekt, kun je de reis prima met de trein maken. Dit reist lekker comfortabel en het kost je vaak niet veel meer dan wanneer je per auto of vliegtuig reist. Bijkomend voordeel is je met een ov-chipkaart vaak korting krijgt op het binnenlandse gedeelte van de reis. Er zullen ongetwijfeld meer mensen zijn die bijvoorbeeld Berlijn, Parijs of Brussel per trein hebben bezocht. Door de ervaringen van deze bezoekers te lezen, kun je een goed beeld schetsen van het comfort en de beleving van het reizen per trein. Dankzij deze reviews kun je vervolgens zelf bepalen of het iets voor jullie is om per trein op vakantie te gaan.