Studenten OV Chipkaart

De Studenten OV-chipkaart is een persoonlijke OV-chipkaart, speciaal voor studenten met recht op studiefinanciering. De Studenten OV-chipkaart is voorlopig de enige OV-chipkaart waarop je het studentenreisproduct kunt laden. Deze OV-chipkaart is dus de drager van je studentenreisproduct.

Nieuwe studenten ontvangen automatisch* een aanvraagformulier voor de Studenten OV-chipkaart op het bij Dienst Uitvoering Onderwijs bekende postadres, binnen 2 weken na de bevestiging van toekenning studiefinanciering inclusief het reisproduct. Als je het aanvraagformulier volledig en juist invult en retourneert, ontvang je binnen ongeveer 3 weken je Studenten OV-chipkaart thuis, geladen met een studentenreisproduct (weekabonnement).

Het reisproduct dat op je Studenten OV-chipkaart staat, is een tijdelijk product. Je moet hier zelf nog je officiƫle studentenreisproduct voor 2010 en verder op laden. Vanaf 16 december 2009 kun je op www.studentenov-chipkaart.nl zien wanneer en waar jij jouw studentenreisproduct kunt ophalen. Totdat je het studentenreisproduct hebt opgehaald (uiterlijk 31 januari), kun je gewoon reizen met het tijdelijke reisproduct.

* studenten die geen burgerservicenummer hebben voor ingangsdatum van het studentenreisproduct, een OV-vergoeding buitenland (gaan) ontvangen of een buitenlands (post)adres hebben, krijgen geen aanvraagformulier Studenten OV-chipkaart toegestuurd. Ook studenten die reeds in bezit zijn van een Studenten OV-chipkaart krijgen geen aanvraagformulier toegestuurd.