Veelgestelde vragen OV Chipkaart

Waar kan ik terecht met vragen?
Heb je vragen over het aanvragen van/ je recht op studiefinanciering en/of het studentenreisproduct, neem dan contact op met de Dienst Uitvoering Onderwijs: 050-5997755 (lokaal tarief), of kijk op www.ocwduo.nl. Heb je vragen over (het reizen met) de Studenten OV-chipkaart en het studentenreisproduct dat op de kaart staat? Bel dan met de Klantenservice Studenten OV-chipkaart: 0900-6655444 (€ 0,10 p.m.), of kijk op deze site bij ‘Veelgestelde vragen’. Heb je algemene vragen over de ontvangst van je OV-chipkaart, het ophalen van een reisproduct, of is je OV-chipkaart kwijt/gestolen? Bel dan met de Klantenservice OV-chipkaart: 0900-0980 (€ 0,10 p.m.).

Waarom kan ik niet meer reizen met de OV-studentenkaart?/Waarom vervangt de Studenten OV-chipkaart de OV-studentenkaart?
Nederland gaat stap voor stap over op de OV-chipkaart: De OV-chipkaart vervangt op korte termijn alle papieren vervoerbewijzen. Dit betekent dat ook de papieren OV-studentenkaart overgaat naar een variant met chip: je recht om gratis of met korting te reizen wordt in de vorm van een digitaal studentenreisproduct (je week- of weekendabonnement) op een OV-chipkaart geladen. De papieren OV-studentenkaart wordt dus per 1 januari 2010 vervangen door een OV-chipkaart met daarop een studentenreisproduct.

Waarom heb ik een Studenten OV-chipkaart met studentenreisproduct nodig?
Vanaf 1 januari 2010 vervangt de Studenten OV-chipkaart in combinatie met het studentenreisproduct dat je daarop laadt de papieren OV-studentenkaart. Als je gratis of met korting wilt (blijven) reizen, heb je dus een Studenten OV-chipkaart nodig met daarop je studentenreisproduct (week- of weekendabonnement). Dit is vanaf 1 januari 2010 het geldige vervoerbewijs.

Wat is het studentenreisproduct en wanneer heb ik er recht op?
Als je recht hebt op studiefinanciering, mag je gratis of met korting reizen in het openbaar vervoer in Nederland (week-/weekendabonnement). Je kunt ervoor kiezen dit recht te gebruiken in de vorm van een studentenreisproduct geladen op je Studenten OV-chipkaart, of – als je in het buitenland studeert – het maandelijks laten uitkeren als een extra som bovenop je studiefinanciering (OV-vergoeding buitenland). Voor meer informatie over OV-vergoeding buitenland kijk op www.ocwduo.nl.

Meer informatie hierover vind je op deze site bij ‘Vragen over geldigheid van en reizen met de Studenten OV-chipkaart’.
Door in te loggen op je persoonlijke gegevens via www.ocwduo.nl kun je je gegevens en abonnementskeuze beheren. Voor meer vragen over je recht op en aanvragen van studiefinanciering en je studentenreisproduct, ga naar www.ocwduo.nl.